Monday, August 1, 2011

s p a g h e t t i

assalamualaikum!! 
selamat berpusa lahh ye..niat di hati nk update blog yg t'bengkalai ney..tp xthu nk update ape..
so..kbetulan buat s p a g h e t t i...first time ok! * cm  sdp~
ermm...klau bulan2 pose ney..cter psal makanan mmg tergugat lahh iman kan?
tp xpe ..nk mnguji keimanan korg..
xde nk cter ape2 pon..jus sgt2 excited bler dpt jgk buat s p a g h e t t i sndri..
siap bg housemate2 ku mkn lg..bg jiran pon  ad gk..hee..*bjet sdp kn?
xpe..mncube sesuatu yg bru..ape slahnyerr kn?
actually.. gne mee spaghetti yg kurang mnyedapkan..bukan sperti mee yg biase..ye, agk muak di situ..*_*!
tp yg pnting..testimoni2 berkate..kuah die sdap..cehh..hahahah...sdapp kott..yg xprnah mkn spaghetti pon kate kuah die sdap..! slurrppp...~
mari kte bercerita proses2 dlm melahirkan s p a g  h e t t i ni..
ye, cal ibu berkali2 utk tnye mcm mne care buat die..agk lahh lampi nk tangkap..hahaha
aq buat ney spaghetti aym..sbb ad yg xmkn daging..bahan2 nyerr adalah..:
- prego
-black pepper
- ayam kisar (readymade)
- garam & gula (scukup rse)
- sos cili
-bwng putih / halia

care2 mmbuatnyerr :
1.rbus ayam shingga masak..*jgn buang air rebusan aym td
2.tumbuk bwng n halia dan tumis..
3.masukan air rbusan ayam td..tnggu mndidih kjap..
4.masukkan prego~
5.gaul hingga sbati..masukan sos cili dan aym kisar..
6.tnggu shingga kuah mnjd pekat..
*jgn lpe letakan garam ngn gula scukup rse..then makan!

itu saje..simple make it! xlahh ssh mne pon..yg lecehnyerr nk tnggu spaghetti di rebus shinggga lmbut..
selamat mncuba!

haa..ni lahh ghoman spaghetti nyerr..hee...

No comments:

Post a Comment